Довженко-Центр презентував німий фільм «Фата моргана» на Книжковому арсеналі

Довженко-Центр презентував німий фільм «Фата моргана» на Книжковому арсеналі 31.05.2024 04:44 Укрінформ На Книжковому арсеналі відбулася репрем’єра німого фільму «Фата моргана» режисера Бориса Тягна в живому музичному супроводі гурту «Пиріг і Батіг».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У партнерстві з "Мистецьким арсеналом" спеціально до Книжкового арсеналу Довженко – Центр створив кінодослідження, присвячене Михайлові Коцюбинському. Ми подивилися на фільми, які були зняті за його текстами, і сьогодні буде представлено кіноперфоманс. Це німий фільм, але з живим музичним супроводом. Це «Фата моргана» Бориса Тягна, яка була знята в 1931 році. І саундтрек до нього написав гурт "Пиріг і Батіг"", – сказала керівниця Довженко – Центр Олена Гончарук.

Вона зазначила, що гурт "Пиріг і Батіг" актуалізує писемну українську спадщину, багато їхніх творів створені саме на основі літературних і поетичних текстів.

Також, за її словами, в рамках Книжкового арсеналу Довженко – Центр презентує власнодрук, який присвячений дослідженню кіноекранізацій творів Михайла Коцюбинського. Це невелике дослідницьке видання про екранізації творів письменника: їх особливості та місце в кінематографічній історії.

У межах фестивалю Музейна крамниця Довженко-Центру на своєму стенді представить добірку українського власнодруку – поетичні збірки, комікси, шаржі, журнали про українське мистецьке поле, артбуки, видання про політику, кіно і навіть п’єсу.

Як повідомлялося, у Києві розпочався ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал». Він триватиме з 30 травня до 2 червня 2024 року.

Книжковий Арсенал Культура Довженко-центр

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь