Київські студенти створили захисникам шеврони з мотивами вишиванки Бориса Грінченка

Київські студенти створили захисникам шеврони з мотивами вишиванки Бориса Грінченка Фото 16.05.2024 02:40 Укрінформ Студенти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка створили шеврони з мотивом вишиванки Бориса Грінченка для українських захисників.

Напередодні Всесвітнього дня вишиванки вони провели акцію в межах проєкту "Не остання вишиванка Грінченка", передає кореспондент Укрінформу.

"Наша акція – це продовження проєкту «Не остання вишиванка Грінченка", присвяченого 160-річчю від дня народження українського лексикографа, укладача легендарного словника української мови", – розповіла авторка проєкту викладачка Мар’яна Ангелова.

За словами Ангелової, студенти відзняли документальний фільм, в основу якого покладено процес відтворення вишиванки Бориса Грінченка. "Це перший випадок, коли вишиванку відтворюють не за музейним артефактом, а за світлиною", – сказала вона.

Викладачка поінформувала, що ідея створити вишиті шеврони з узором вишиванки виникла під час зустрічі з випускниками вишу, які приїхали з передової. А процес виготовлення модернізувала київська майстриня-вишивальниця Юлія Мельник, яка розробила проєкт машинної вишивки.

Шеврони планують передати українським захисникам на фронт.

Як повідомлялося, в Україні у третій четвер травня українці вже традиційно святкують День вишиванки.

Фото надані Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка

Арт-проєкт Вишиванка Військові Київ Студент Шеврон

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь