Польський композитор українського походження організовує симфонічні концерти в Україні

Польський композитор українського походження організовує симфонічні концерти в Україні 05.06.2024 18:40 Укрінформ Відомий польський композитор українського походження Роман Ревакович організовує цього року кілька симфонічних концертів в Україні, один з них нещодавно відбувся у Хмельницькому.

Про це Ревакович розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

“Попри намагання Росії знищити Україну ми доводимо українську суб’єктність та не перестаємо будувати українсько-польські мости”, – наголосив композитор.

Він підкреслив, що культурна діяльність в Україні повинна тривати навіть в цей важкий час. Завдяки цьому, за словами митця, попри дії російського агресора “Україна кривавлячи маніфестує своє існування і бажання бути в межах цивілізованого світу”.

Він також підкреслив, що будівництво добрих українсько-польських відносин є "фундаментом і запорукою кращого майбутнього обох народів, наголосивши, що Польща зараз дуже активно підтримує Україну".

Ревакович повідомив, що цьогоріч в кількох містах України відбудуться концерти, які в контексті світової класики покажуть творчість польських музичних геніїв: Вітольда Лютославського, Кшиштофа Пендерецього, Генрика Міколая Гурецього, Войцеха Кіляра, Станіслава Монюшка та інших.

За підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі та Польського інституту у Києві один концерт вже відбувся – 24 травня у Хмельницькому. Крім того, 20 вересня відбудеться концерт у Полтаві, 1 листопада – у Черкасах та 25 жовтня і 11 листопада – у Києві. У межах цих концертів оркестри місцевих філармоній виступатимуть під диригуванням Реваковича. Зокрема, у концерті 11 листопада візьме участь Національний ансамбль солістів «Київська Камерата». У цьому концерті сольні партії виконуватимуть українські віртуози Дмитро Таванець (фортепіано) та Андрій Павлов (скрипка).

Як повідомляв Укрінформ, в американському місті Чикаго відбудеться благодійний концерт об'єднання митців «Культурний десант».

Концерт Культура Польща Україна Композитор

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь