Шмигаль поспілкувався із видавництвами-партнерами харківської друкарні, яку зруйнували росіяни

Шмигаль поспілкувався із видавництвами-партнерами харківської друкарні, яку зруйнували росіяни 31.05.2024 23:15 Укрінформ Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідав у Києві міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал», де поспілкувався із видавництвами, які співпрацювали зі зруйнованою російським обстрілом друкарнею в Харкові.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Частину книг глава уряду передав українським військовослужбовцям у межах ініціативи «Книга на фронт», долучитися до якої може кожен охочий.

«Українська книга стала ще однією ціллю російських військ. І надзвичайно важливо, що в країні продовжують відбуватися книжкові ярмарки», – наголосив прем'єр.

Як констатував він, у центрі фестивалю цьогоріч – книги про війну. Багато українських авторів пішли захищати батьківщину та продовжують писати твори, але вже у лавах Збройних сил.

Чимало ветеранів повертаються з фронту та засновують видавництва. «Адже в українців є розуміння, що книга – інструмент пам’яті та один з інструментів відстоювання наших цінностей. Цінності, які росія жадає знищити», – зауважив Шмигаль.

Як повідомлялося, 23 травня російські війська завдали ракетного удару по типографії, що входить до холдингу «Фактор-друк». Підприємство реалізовувало близько третини всіх видавничих проєктів України та друкувало понад 40% шкільних підручників.

Унаслідок ворожої атаки семеро людей загинули, ще 22 дістали поранення. Крім того, за попередніми підрахунками, знищені близько 20 тисяч книг.

Стенд із книжками, які згоріли після обстрілу поліграфічного комплексу «Фактор-Друк» у Харкові, представлений на «Книжковому арсеналі».

Мистецький Арсенал Шмигаль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь