«Вкрай важливі для митців»: Італія передала музичні інструменти для харківського коледжу

«Вкрай важливі для митців»: Італія передала музичні інструменти для харківського коледжу Фото 27.05.2024 17:08 Укрінформ Посольство Італійської Республіки в Україні передало Міністерству культури та інформаційної політики п'ять музичних інструментів, які надішлють Харківському музичному фаховому коледжу імені Б.М. Лятошинського.

Як передає кореспондент Укрінформу, захід із передачі інструментів відбувся перед будівлею МКІП.

"Ми є свідками справжньої співпраці, яка на міждержавному рівні відбувається між Україною та Італією. Передані музичні інструменти вкрай важливі для задоволення потреб наших митців, щоб наша молодь могла творити, збагачувати світ красою мистецтва. Я дякую пану послу, колективу посольства, усім, хто був дотичний до цієї акції", – сказав очільник МКІП Ростислав Карандєєв.

Музичні інструменти, як-от два цифрових піаніно, тромбон, туба та валторна, зібрав муніципалітет Мілана. Незабаром їх доставлять до Харкова.

"Для нас це також символ солідарності з вами. Це невеликий жест серед усього, що робить Італія для України, аби засвідчити нашу співпрацю і в культурному секторі. Сьогодні ми з радістю передаємо ці інструменти для потреб коледжу в Харкові", – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо.

Італія передала Україні музичні інструменти для Харківського коледжу імені Б. Лятошинського / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь