У Рівному стартував 20-денний фестиваль класичної музики

У Рівному стартував 20-денний фестиваль класичної музики Фото 01.06.2024 21:30 Укрінформ У Рівному першого червня розпочався музичний фестиваль "Рівненські класичні резиденції", який триватиме до 20 червня.

Про це у Фейсбуці повідомляє Рівненська ОВА, передає Укрінформ.

"У Рівному стартував фестиваль, пов’язаний з історією та мистецьким життям міста. Проєкт «Рівненські класичні резиденції» цьогоріч відбудеться вже вдруге. Триватиме він із 1 до 20 червня", – йдеться у повідомленні.

За словами начальниці обласного управління культури і туризму Любові Романюк, об'єднає не лише музикантів, а й тих, хто популяризує локальну історію та культуру Рівного – краєзнавців, фотомитців, художників, діячів культури та креативних індустрій.

Програма фестивалю включатиме вісім ексклюзивних імпрез, семінар та майстер-клас столичного піаніста Ігоря Рябова, а також дві арт-події, спрямовані на підтримку музеїв та культурної спадщини України і Рівного, зокрема. Одна з імпрез відбудеться в межах Рівненського міжнародного кінофестивалю "Місто мрії".

"У концертах фестивалю візьмуть участь провідні українські солісти та колективи з України та Польщі. Серед учасників – артисти Рівненської обласної філармонії, юні вихованці мистецьких навчальних закладів Рівного, танцюристи Рівненського центру вуличних культур", – додали в обласній адміністрації.

Як розповіли у філармонії, фестиваль має за мету відродити європейські музичні традиції Рівного, привернути увагу до сучасних мистецьких напрямків. Проєкт об’єднає музикантів, музичних педагогів, художників, танцюристів, краєзнавців та кіномитців.

Більше з подіями фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, у Києві в Українському домі з 7 по 9 червня пройде фестиваль документальних фільмів «Війна в об’єктиві».

Фото: Рівненська ОВА, Facebook

Фестиваль Музика Рівне

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь