У США провели благодійний концерт на підтримку Охматдиту

У США провели благодійний концерт на підтримку Охматдиту Фото 01.06.2024 02:40 Укрінформ До Дня памʼяті в США у місті Сіетл штату Вашингтон відбувся благодійний концерт камерного оркестру з України «Київ-класик». Подія відбулась у концертному залі Benaroya Hall.

Про це пресслужба медзакладу повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наразі музика допомагає, мабуть, кожному з нас відновитися психологічно та фізично. Проте це ще не все – вона ще й допомагає підтримати лікарню Охматдит. Ми вдячні організаторам і учасникам події за небайдужість та увагу до потреб нашої лікарні. Ми вдячні оркестру за проведення сеансів музикотерапії для дітей Охматдиту. Впевнені, що музика також лікує та стабілізує психоемоційний стан. Ми будемо раді, якщо музика принесе нашому медзакладу не тільки психологічну, а ще й матеріальну допомогу для вдосконалення лікарні», — зазначив генеральний директор НДСЛ «Охматдит» Володимир Жовнір.

Зокрема, виконувалися музичні твори відомих композиторів Миколи Леонтовича, Мирослава Скорика та інших. Також гості дізнались більше про роботу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» під час війни, вони почули історії постраждалих дітей та лікарів.

Також захід підтримали американські музиканти з усього західного узбережжя.

Зокрема, музиканти Allen Vizzutti та Paul Cantelon виконали твори, написані ними для підтримку народу України в його боротьбі за демократію та свободу. Виконавиця Meeka Quan DiLorenzo виконала композицію “Love and Tears for Ukraine”, як свідчення солідарності американського народу з народом України.

На концерт, щоб підтримати Україну та дітей лікарні Охматдит, завітало понад 500 людей.

Як зазначили в Охматдиті, кошти, зібрані на заході, підуть на відновлення операційного блоку, травмпункту та відділення інтенсивної терапії, які знаходяться у старому корпусі.

Як повідомляв Укрінформ, у травні в НДСЛ "Охматдит" провели пересадку нирок від посмертного донора 11-річному і 16-річному хлопчикам.

Культура Охматдит США

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь